למה אתם צריכים חימום לפני נגינה בגיטרה

כשמדברים על חימום לפני נגינה, רוב הגיטריסטים יגלגלו את עיניהם, יתרחקו, וימשיכו לנגן את הריפים האהובים עליהם במקום. הבעיה היא, גיטריסטים מתחילים רבים מתקשים לנגן את המנגינות האלה היטב ולהיאבק עם ההיבטים הטכניים שלהם, כך שלא רק שהשירים יוצאים קצת מחוספסים אלא שהם גם מרגישים לא בנוח לנגן. בפוסט הזה, נסביר למה אם אתם לא מתחממים באופן קבוע, אתה צריכים להתחיל.

מספיקות 3-4 דקות ביום כדי להפוך את הנגינה שלכם לנוחה ומהנה הרבה יותר. ולגרום לה להישמע הרבה יותר טוב. עבור טיפת מאמץ תקבלו הרבה בתמורה מחימום טוב. אם אתם סובלים מדלקת פרקים או חוסר סתם מעט ביטחון על הגיטרה, חימום אפילו יותר חיוני עבורכם.

חימום צריך להיות נוח
המפתח לחימום טוב הוא לעשות את זה כך שיהיה לך נוח לנגן טוב. הרעיון מאחורי חימום הוא לא לנסות לעשות שיפורים מסיביים או ללמוד משהו חדש. זה פשוט להתחיל מנקודה שנוחה לכם, ולעורר את השרירים ואת המוח. זה יעזור לכם להתכונן להגינה של קטעים מסובכים יותר טכנית יפתח את הביטחון שלכם אם אתם לומדים משהו חדש. אין דבר גרוע יותר לתלמיד בתחילת הדרך מאשר להרים את הגיטרה ולנסות מיד ללמוד משהו מסובך ומחוץ לאזור הנוחות שלהם. לעתים קרובות היעדר החימום יגרום להם לעשות יותר טעויות מה שרק יפגע בביטחון העצמי שלהם. החימום חייב להיות בקרבת איזור הנוחות שלכם מבחינת נגינה על גיטרה. ישנן סיבות פסיכולוגיות ופיזיות לכך:

הסיבה הפיזית
אם תרגיל האימון קשה מדי עבורכם בשלב זה לא תקבלו ממנו הרבה תועלת. אם תכריחו את עצמיכם לבצעו, האצבעות שלכם יעבדו קשה מדי, והכל יהיה מתוח. באותו אופן שלא כדאי להתחיל אימון גופני עם ספרינט, למשל. במקום זאת, מומלץ להתחיל עם הליכה מהירה או ריצה עדינה.

הסיבה הפסיכולוגית
סיבה גדולה להתחיל עם חימום נוח היא שאתם רוצים להתחיל לנגן ברגל ימין. אתם לא רוצים שהדבר הראשון שתנגנו יהיה מלא טעויות. זה ידפוק את הביטחון שלכם לשארית הסשן ואם זה קורה הרבה באמת יכול לדפוק את האמונה שלכם ביכולות שלכם כגיטריסטים לטווח הארוך.

למה לא פשוט להתחיל עם שיר קל?
שאלה טובה. הבעיה בהתחלה עם שיר קל, כמו נניח "Let It Be", היא שאתם לא מחממים באופן מלא את כל האספקטים של הנגינה שלך. זה לא יגרום לכם  לחמם את האצבעות במגוון דרכים ולכן לא תתחממו לגמרי. היד הפורטת שלכם לא תהיה מוכנה לריפים או מנגינות, ויד האצבוע שלכם לא תהיה מתוחה ומשוחררת לחלוטין. אתם כנראה תהיו רק 20-30% מחוממים בסוף השיר. אתם יכולים, כמובן, להתחמם עם משהו פשוט ולאחר מכן לעבור למשהו מסובך יותר. עם זאת, עדיין יהיו לכם אותן בעיות משום שלא עבדתם על חימום אופטימלי של שתי הידיים באופן שיטתי.

במהלך החימום דאגו שהיד שלכם תשתחרר לחלוטין ותהיה מוכנה למתיחות גדולות,כמו גם נגינה של תווים נקיים ללא זמזום. יד האצבוע שלכם צריכה לתפוס גרוב עם טון בהיר ומלא וללא זמזומים. שתי הידיים צריכות גם להיות מתואמות יפה כך שטעויות יישמרו למינימום, מאחר וטעויות רבות נגרמות מהעובדה ששתי הידיים לא מסונכרנות אחת עם השניה. חימום טוב יגרום לשאר הדברים שאתה הולכים לנגן להישמע הרבה יותר טוב, ולהקטין את הסיכוי לטעויות.

לפעמים לא יתחשק לכם לעשות חימום אמיתי ורק תרצו לנגן משהו. לדוגמה, אם עבר עליכם יום קשה בעבודה ואתם רוצים פשוט להירגע, תוכלו לבלות כמה דקות בנגינת שירים שאתה מרגישים בנוח איתם ולאחר מכן לעשות חימום כמו שצריך. הדבר החשוב באמת הוא שכאשר אתם מעוניינים ללמוד קטע חדש או לשפר את אחת היכולות שלכם, תרצו להתחיל מחימום. אם לא, כנראה תגלו שאינכם מתקדמים באופן מהותי או שזה לוקח לכם הרבה זמן באמת ״להיכנס לזה״.

איך להתחמם?
יש אין-סוף דרכים להתחמם – בין השאר, הן כוללות נגינת אקורדים שאתם כבר מכירים, לעלות ולרדת סולמות או מודוסים ברחבי הצוור, נגינת ריפים בדרגות קושי הולכות וגוברות, תרגילים טכניים כמו Hammer-Ons ו-Pull-Offs או תרגילי מתיחה ואימון של היד הפורטת באמצעות תבניות פריטה. המפתח לחימום טוב הוא להעיר את הנפש ואת הגוף ולהכין אותם לאימון בהמשך – בין אם זה סשן של 15 דקות או של 45 דקות. אם התרגול שלכם קצר יותר, תוכלו לקצר את החימום בהתאם.

בפוסט עתידי, נפרט על מספר תרגילי חימום של 3-4 דקות המכסים את כל הבסיסים האלה. בינתיים, תוכלו למצוא אין-ספור תרגילים מאת גיטריסטים מנוסים ברחבי האינטרנט ובפלטפורמות וידאו כמו YouTube.

זה לא משנה איזה סגנון אתם מנגנים, חימום קצר ישפר את הנגינה שלכם באופן מהותי וסביר להניח שתמצאו את עצמיכם מבצעים קטעים שלא חשבתם שאתם מסוגלים תוך זמן קצר יחסית. 
אם לא שילבתם כבר צורה מסויימת של חימום בתרגולים הרגילים שלכם, אנו ממליצים בחום לשקול את זה. אתם תיהנו הרבה יותר מהתרגול ותתקדמו מהר יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *