עם ההתקדמות המתמדת בטכנולוגיית ה-Modeling הדיגיטלית, זה הופך להיות קל יותר ויותר עבור כמעט כל אחד לחבר גיטרה לתוך DAW באמצעות ממשק אודיו פשוט ולהקליט צליל גיטרה באיכות גבוהה. אפילו תוספי תוכנה כמו Guitar Rig, AmpliTube או מכשירים זולים דוגמת Line 6 POD יד שנייה יכול להפיק תוצאות שיעלו בקלות על מגבר מיקרופון ורמקול.
טכנולוגיית Modeling קצה עליון כמו Fractal Axe-Fx, Kamper Profiler עושות את זה הרבה קל יותר מאשר להקליט מגבר אמיתי, וזה נראה כמעט בלתי אפשרי לייצר צליל רע. עם זאת, גיטרות המוקלטות באופן מקצועי עדיין נוטות להתבלט.
בהקלטה ארוכה, אפילו האוזניים הטובות ביותר מתעייפות, האולפנים מתחממים וצוברים לחות, וכלי הנגינה יוצאים מכיוון. מומלץ להחזיק טיונר בהישג יד ולבדוק את הכיוון לפני כל טייק, מה שיצמצם באופן דרמטי זמן מבוזבז ותסכול.
גיטרה זולה אך מטופחת היטב בידיים הנכונות תשמע הרבה יותר טוב מגיטרה שעולה עשרות אלפים שאיננה מתוחזקת היטב. משהו פשוט כמו אלקטרוניקה רועשת, קפיצי טרמולו מצלצלים או מיתרים ישנים יערערו מיד את כל הכסף שהוצאתם על ציוד הקלטה.
כלל אצבע במהלך הקלטה הוא לשים כמה שפחות בינכם לבין ממשק האודיו, אפילו עד כדי חיבור פדאלים רק כשהם נחוצים. אם אתם יכולים לשמוע את ההבדל בין שני מותגים של שפופרות Preamp, אתם יכולים לשמוע את הדברים האלה.
אם אתם אוהבים את הצליל הנקי והטהור של הגיטרה שלכם, אנחנו ממליצים לחבר רק את הפדאלים הנחוצים בכל פעם, או לשקול להשקיע בפדאל מחליף פדאלים כדי להוציא אותם מנתיב האות שלכם.
אחד הדברים העיקריים שמשפיעיםעלהצליל הוא המגבר. בחר משהו שתמיד צריך לבחור משהו שמתאים למשימה – ואם זה מגבר אמיתי, ודא שהוא מתוחזק היטב ולא מרעיש מדי. אם המגבר 100W כפול נשמע נהדר על הבמה אך האולפן שלכם איננו מאפשר להקליט אותו, ייתכן שעדיף לכם לעבוד עם אלטרנטיבה דיגיטלית כדי להעביר צליל והרגשה כזאת בהקלטה. פשרה גדולה היא להנחית את ההספק של המגבר באמצעות מכשירים חיצוניים שיאפשרו לכם להקליט בשקט על ידי מתן אות בעוצמת Line והרצה של סימולציות של רמקולים באיכות גבוהה.
באופן כללי, אם ה-Latency במהלך ההקלטה שלכם הוא הרבה יותר מ-10ms, אתם תרגישו את זה בעת כשתאזינו לנגינה שלכם, וזה כמובן ישפיע על הטיימינג שלכם. גיטריסטים מסוימים טובים יותר מאחרים בנגינה עם רמות גבוהות של Latency, אבל למה להתפשר?
אם אתה לא מחשיבים את עצמיכם מומחים בכיוון צליל גיטרה, נסו לעבוד עם 10% פחות גיין, 10% פחות בס ו-10% יותר תדרי אמצע ממה שאתם חושבים שצריך. זה כלל אצבע שימושי שיעזור לאמן את האוזניים שלכם לקראת מה שבאמת נשמע טוב בהקלטה. אם אתם משתמשים במגבר אמיתי, כוונו אותו לעוצמת במה, מתנו את ה-EQ, ורוב הבעיות הטונאליות ייעלמו. בעת הכפלת תפקידים.
אם אתם בוחרים לעבוד עם קבינה אמיתית והקלטה באמצעות מיקרופון, אתם נכנסים לעולם שלם שהידע סביבו יכול למלא ספריה. העצה הטובה ביותר שנוכל לתת לכם בשלב זה היא לעשות קצת מחקר ולהתחיל מלחקות מה שגיטריסטים או טכנאים שאתם אוהבים עושים.
שמירה על דברים פשוטים מאוד בהתחלה תעזור לכם לפתח חוש למיקום של המיקרופון. זכרו שרבים מהצלילים שכולנו אוהבים הושגו עם Shure SM57 יחיד המכוון ישירות לקצה האלמנט של הרמקול, ממש מול הרשת. למדו כיצד לקבל את התוצאות הטובות ביותר האפשריות מנוסחה פשוטה זו. זכרו בכל עת כי מיקום המיקרופון הטוב ביותר הוא בדרך כלל זה שלוכד את הצליל בחדר עם מינימום EQ נדרש לאחר מכן.
MD421 Sennheiser הוא חלופה קצת יותר חלקה עם טווח בינוני פחות אגרסיבי מה-SM57, והוא גם סטנדרט בתעשייה. ברגע שיש לכם חוש טוב למיקום של מיקרופון דינמי יחיד, תוכלו להתנסות עם מיקרופון שני ממוקם בזווית שיקלוט תדרים נמוכים תלת מימדיים יותר.
טכניקה פופולרית היא לשלב מיקרופון דינמי הממוקם קרוב עם מיקרופון ריבון ממוקם כמה סנטימטרים מאחור. המיקרופון השני יוסיף חום וממד לצליל הכללי, וניתן להניח אותו על ערוץ נפרד ולמקסס אותו מאוחר יותר לפי הטעם.
אפשרויות פופולריות כוללות את AKG C414, נוימן U87 ורוייר 121. אף אחד מאלה אינם זולים, אז אתם חייבים לשלוט קודם בשימוש במשהו כמו SM57, MD421 או מיקרופון דינמי פופולרי אחר כמו ה-Sennheiser e609, לפני הרחבת האופקים שלכם.
ממשק האודיו שלכם – או רצועת הערוצים במיקסר אם אתם משתמשים באחד – בדרך כלל יספק בקרת הגברה.במקום פשוט להגדיר אותו בזהירות, נסו לבלות קתץ זמן בהתנסות כדי להבין איך לסחוט ממנו עוצמה מקסימלית ללא Clipping.
ככלל אצבע – אלא אם כן אתo מכווbho לתוצאות בולטות או יוצאות דופן במכוון – זו מדיניות טובה לא להעלות את ה-EQ שלכם ביותר מ-3dB בערך בתחום מסויים. עקומות Q רחבות ומחמיאות תמיד יישמעו טבעיות יותר ופחות מהופנטות.
אם אתם חותכים, למשל, תדרי אמצע-גבוהים כדי להפחית את הקשיחות, זה עשוי להיות רעיון לשקול להגביר את התדרים השכנים כמו טרבל נמוך בהתאם. סוג זה של שימוש ב-EQ יאפשר לכם לתקן גירויים קלים תוך שמירה על הצורה הכוללת של הצליל.
אם המגבר לא נשמע טוב או לא מתאים לחדר, אתם תבזבזו הרבה יותר זמן בניסיון לתקן את זה ממה שנדרש כדי לעשות את זה נכון מלכתחילה. זה מדיניות טובה להסתגל לעבוד עם Gain אחיד לפני ואחרי כל התוספים, כך שתוכלו להכניס אותם ל-Bypass ולשפוט את ההשפעה האמיתית שלהם בקלות. קומפרסורים הם חשוד מיידי. לעתים קרובות, יד חסרת ניסיון תגדיר קומפרסור כך שלא יעשה שום דבר מלבד להפוך את האות לחזק או רועש יותר. אך הגדירו אותו ל-Gain אחיד, הכניסו אותו ל-Bypass וקבלו את התמונה האמיתית.
כגיטריסטים, רובינו מנוסים בשימוש באפקטים. זה לעתים קרובות מועיל להוסיף אותם ל-DAW שלכם במהלך המיקס, כך שאתם יכולים לשפוט באופן מלא את האפקטיביות שלהם. בדרך כלל, פחות זה יותר. לאחר הוספת Reverb או Delay, לכו לאכול כריך או לשתות קפה, וכשתחזרו תהיו מופתעים למצוא שהצליל שלכם 10% רטוב יותר ממה שהוא באמת צריך להיות.
כמעט כל אולפן מקצועי יפעיל פילטר High-Pass. ככלל, עבור גיטרות רוק או פופ, כמעט כל מה שמתחת ל-55 עד 75Hz לא עושה דבר מלבד למצוץ Headroom ולהציף את התדרים הנמוכים, מה שיקשה אחר כך על מיקסוס ה-Kick והבס. HPF אגרסיבי למדי החל מ-65Hz הוא נקודת התחלה נהדרת. יש טכנאים שנשבעים שפילטור גיטרות מ-100Hz ומטה מוציא גיטרות שנשמעות נהדר.